Ránc, ajakfeltöltés

Az arc fontos szerepet játszik az esztétikum megítélésében. A bör a kor előrehaladtával fokozatosan öregszik, csökken a rugalmas rost, kollagén tartalma.

A mimikai izmok mozgása, a gravitáció következtében a ráncok egyre kifejezettebbé válnak, mélyülnek, az arcnak, fáradt, megtört jelleget adva. A megfelelő kozmetikai készítmények az arc hidratáltságával valamelyest

csökkenthetik a ráncok mélységét, de eltüntetni, megszüntetni nem tudják. A különböző ráncfeltöltő anyagokat jól lehet használni a ráncok korrekciójánál. Jól alkalmazhatóak a glabelláris, szemkörüli, nasolabialis régió, ajaknál, acnaes és sérüléses hegeknél, és alkalmazhatjuk az áll területénél. A kezelésénél hyaluronsavat használunk, mely polysacharid tartalmú rendkívül jó biodegradábilis anyag, mivel proteint nem tartalmaz allergiás reakciót nem okoz, emiatt előtte allergia teszt nem szükséges. Az anyag természetes állapotban minden élő szervezetben előfordul, azonos szerkezettel mind a bőrben mind a bőr alatti kötőszövetben. A hyaluronsav elérhető változatos koncentrációban. A finomabb területeken mint a szem környéke alacsonyabb koncentrációjú, ellentétben a nasolabialis és ajak területen magasabb koncentrációjú anyag használatos. a kezelés során. Ezen természetes anyag a bőrbe, közvetlenül a ráncok alá fecskendezve térfogatot pótol, mindeközben pedig természetes módon emeli ki a ráncokat. A bőrben eloszlik, és természetes módon képes vízmolekulákat megkötni. Alkalmazása után általában 1 év múlva, vagy dextrán molekulával (vivőanyaggal) kombinálva 2 év múlva szívódik fel. mindenfajta maradvány visszahagyása nélkül.

Az anyagot közvetlenül a bőrbe és bőr alá jutatva kiemelhetjük, csökkenthetjük a kialakult ráncok mélységét. Az eljárás során az anyag bejuttatása minimális fájdalommal jár, a kezelés során alkalmazhatunk érzéstelenítő kenőcsöt, vagy ajak feltöltésnél vezetéses érzéstelenítést.