Gyakran ismételt kérdések

Kérem válasszon az alábbi kérdések közül. Amennyiben nem találta meg kérdésére a választ tegye fel nekünk a “Kapcsolat” fülön és készséggel állunk rendelkezésére.

Általános kérdések

Meddig kell véralvadásgátlót szedni a műtét után?

Véralvadásgátló szedése nem mindig szükséges a műtét után, ezt több tényező határozza meg szakmailag:

kórelőzmény | a páciens kora | a páciens alapbetegségei

Aznap kell bemenni a műtétre vagy előző este?

A műtét előtt 1-1,5 órával elegendő megérkezni a magánklinikára, nem szükséges az előző éjszakát bent tölteni.

Mit kell magammal vinni a műtétre?

Fogápoláshoz szükséges felszerelést, fésűt és fehérneműt érdemes bekészíteni a csomagunkba, ezen kívül a klinika mindent biztosít a szépülni vágyóknak.

A plasztikai sebészeti műtét előtt le kell szedni a géllakot a körömről?

A műköröm, géllakk eltávolításánk az altatásnál mért élettani paraméterek szempontjából van jelentősége. Általában a mutatóujjak körméről elég eltávolítani a műkörmöt/géllakkot.

Cukorbetegnek lehet-e plasztikai sebészeti műtéte?

Igen, megfelelően beállított és kontrollált páciens esetén. A műtét előtti, alatti és utáni időszakot az intenzív terápia szempontjai szerint jól meg kell tervezni (pl.: megfelelő szénhidrát bevitel és a műtét előtti koplalás tervezése, mivel a műtét előtt 6 órával ételt a páciensek már nem fogyaszthatnak).

Miért fontosak a szűrővizsgálatok a plasztikai beavatkozások előtt?

Esztétikai műtétek előtt javasolt az adott testrész szűrővizsgálata, valamint az általános testi paraméterek felmérése (laborvizsgálat, EKG, mellkas röntgen). Erre egyrészt azért van szükség, hogy biztosan tudjuk: esztétikai pácienst csak egészséges állapotban operálunk.

Másrészt azért, hogy a lehetséges kockázati szövődményeket a minimálisra csökkentsük. Például, ha minimális gyulladás van a szervezetben, azt nem biztos, hogy észleljük, de a laborvizsgálatok kimutatják. Ha a műtét előtt ezeket a paramétereket nem mérjük fel, akkor az operáció után a szövődmények (pl.: nagyobb mértékű gyulladás, láz) nagyobb valószínűséggel jelenhetnek meg.

Probléma, ha műtét előtt nem vagyunk teljesen egészségesek? Kicsit kapar a torok, van egy kis orrfolyás, vagy fáj egy kicsit a nyelés?

Az esztétikai műtétek esetén a zavartalan és szövődménymentes gyógyulás érdekében csak egészséges állapotban lévő pácienst operálunk. Mindennemű gyulladásos vagy fertőző betegségben szenvedő páciens operációja ellenjavallott. Sebgyógyulásai zavarok léphetnek fel, a műtéti területben is gyulladásos folyamat alakulhat ki. A gyulladás ráterjedhet alapvető életműködést biztosító szervekre, is mint pl. tüdő.

Kis fehér pontok vannak a szemhéjplasztika után a heg mentén, mik lehetnek ezek?

A heg mentén vagy a hegben kialakuló kis fehér elváltozások a bőrben lévő mirigyekből alakulhatnak ki. A plasztikai műtéti területtel kapcsolatos elváltozással mindig a plasztikai sebészhez kell fordulni, mert az utókezelés az ő feledata. Semmiképp se kezdje el otthon a terület kezelését és ne forduljon panaszával kozmetikushoz sem.

Magyarázat

Ráncfeltöltés vagy arctorna?

Az arcon lévő szövetenek állapotának megítélése, a ráncok mélységének, kiterjedésének véleményezése mindenképpen nagy szakmai tapasztalatot igénylő feladat. A számos módszer közül mindig az egyén állapotának felémérése után kell felállítani egy kezelési tervet. Sokszor ezek a kezelések nem egymást kiváltóak, hanem együttesen, megfelelő időben alkalmazhatóak. A legjobb végeredményt pontos műtéti terv és ellátási taktika biztosítja. Vannak esetek, amikor a két módszer kiegészíti egymást és egymást erősítve fejtik ki ránctalanító hatásukat.

A piercing okozta heget el lehet távolítani?

Alapvetően igen. A piercing heg helyreállítása az esztétikai korrekciós ellátásokhoz tartozik, melynek módját mindig befolyásolja, hogy melyik területről van szó, és az is, hogy milyen heg korrekcióját tervezzük.

Szoptatás után vagy gyermekvállalás előtt is javasolt a mellplasztika?

Amennyiben fél-egy éven belül várható a családtervezés, érdemes a gyermek megszületése utánra halasztani a mellplasztikai beavatkozásokat. Szülés után egy évvel vagy – amennyiben ezután is tart a szoptatás – a szoptatás befejezése után 3 hónappal érdemes időpontot kérni mellpalsztika konzultációra.

Melyik a legjobb implantátum?

Az implantátumok között számtalan kiváló minőségű termék létezik, mivel a gyártók folyamatos fejlesztéseket hajtanak végre. A páciens korrekt felvilágosítása a konzultáción ki kell, hogy terjedjen az ajánlott implantátum minősítésére, engedélyeztetésére, a plasztikai sebész tapasztalataira és a termék garancia szolgáltatásaira is.

A legjobb impantátum kiválasztása függ a páciens szöveteitől, sportolási szokásaitól és az elvárásaitól is, melynek függvényében a plasztikai sebésszel közösen választják ki az implantátum formáját (kerek/csepp), felületét (sima, polyurethane, stb.) és projekcióját.

Mikor lehet kontaktlecsét használni szemhéjplasztika után?

A műtét után 1 héttel, a varratszedés után javasoljuk újra a kontaktlecse használatát.

Küldetésünk a jobb ellátás

Foglaljon időpontot most!

+36 (70) 388-7124

info@vargaplasztika.hu

6726 Bérkert utca 11 , Szeged

Rendelési idő:
Kedd – 17:00-20:00
Csütörtök – 18:00-21:00

6200 Kiskőrös, Petőfi u. 14. Hársfa patika

Rendelési idő:
Szombat – 09:00-13:00