Pszichológiai tanácsadás

Minden meghozott döntés pszichológiai háttérrel bír. A plasztikai sebészetben, mind az esztétikai mind a helyreállító célú sebészeti beavatkozásoknál a páciens érdekeit, kérését figyelembe vevő, reális eredmény elérése a cél. A sebész és a pszichés egészség felméréséért felelős pszichológus egy csapatot alkotva, közös célért küzdenek: egyensúlyt, harmóniát teremteni a „külső” és „belső” között. A szépség szubjektív, ahogyan a mindenkori szépségideál is változik. A fő kérdés az: hogyan látja saját magát a páciens?
A pszichés státus figyelembe vétele rendkívül fontos a plasztikai beavatkozások előtt, különösen ha pszichopatológiás háttér lehetősége is felmerül. Nem könnyíti meg a mostani a helyzetet a social media által diktált teljesíthetetlen ideaminta sem, mely az esetek többségében nem tükrözi a valóságot. Fejlődési rendellenesség, onkológiai ok vagy éppen balesetből adódó sérülések miatt végzett helyreállító célú műtéteknél különösen fontos lehet a pszichés támogatás. Számos példa található arra is, hogy megfelelően megválasztott esztétikai műtétek után, milyen nagymértékben növelhető a pszichés jóllét.
Keressen bizalommal, ha úgy érzi a fent részletezett esetek kapcsán, hogy Önnek is szüksége lehet pszichológiai segítségnyújtásra.