Combplasztika

 

Az életkor előrehaladtával és jelentős fogyások után a comb belső felszínén zavaró megereszkedettség keletkezhet, mely műtéti úton korrigálható. A műtét során a felesleges bőrt és zsírt kimetszük, a zsírszövetet úgy feszítjük meg, hogy a bőnye rétegét a kívánt helyzetbe rögzítjük és a bőrt feszülésmentesen zárjuk.

A kis és közepes mértékű megereszkedés esetén elegendő a combtőben ejtett metszés, mely a comb elülső középvonalától a farredő belső részéig húzódik. A felesleg eltávolítása az előzőleg kimért babérlevél alakú kimetszéssel történik. A hegvonal a fürdőruha által takartan helyezkedik el, megsüllyedése ritkán fordul elő.

Nagy mennyiségű felesleg esetén a belső oldalon a kimetszés a térd irányában V alakban folytatódhat, ilyenkor a végső heg T alakú és a comb belső oldalára kerül. A hegeket véglegesen eltüntetni nem lehet, de hegkezeléssel elfogadhatóvá lehet tenni. A műtétet követően kompressziós ruha kerül felhelyezésre, melynek viselése 6 hétig javasolt. A sebet kötéssel látjuk el, melyet meghatározott időnként cserélünk. A teljes varrateltávolítás műtétet követően 3 hétre esedékes. A varratszedés után a hegek kezelése laser alkalmazásával, és szilikon tapasz viselésével ajánlott, a minél kifogástalanabb esztétikai eredmény elérése céljából. A műtét altatásban vagy gerincközeli érzéstelenítésben történik, általános kivizsgálást követően.